Соопштение, 23.01.2024

22/02/2024

По кој знае кој пат се поразени деструктивните политики на Христијан Мицкоски, политики кои креираат хаос, политики кои оставија повеќе од илјада вработени  во ЈСП и нивните семејства без плата.

Ниту вчера на Мицкоски не му успеа да го блокира градот, да ги остави граѓаните без градски превоз, а вработените во ЈСП без парче леб. Заврши времето на политичари кои ги подриваат темелите на институциите, а со тоа и на државата.

Мицкоски по кој знае кој пат покажа дека е класичен политикант кој единствено го интересира бројката на анкетите и ништо друго. За негова жал, а за среќа на македонските граѓани тој во јавноста го покажа вистинското лице, цела Македонија вчера виде дека Мицкоски е подготвен на се само за да им наштети на своите политички неистомисленици, макар оставил луѓе без леб, а граѓаните без градски превоз. Сепак на крајот си наштети единствено на самиот себе на својот личен рејтинг и легитимитет.

Нова Алтернатива нуди нова генерација на политичари, нови луѓе кои го ставаат интересот на граѓаните пред својот личен интерес, интересот на државата пред политичкиот интерес. Нова Алтернатива е предвесникот на промените, вчера градоначалничката на Град Скопје и претседател на Нова Алтернатива, Данела Арсовска ги порази истрошените и корумпирани политички елити, а вчерашните настани се само почеток, следуваат уште многу порази за корумпираните политички елити се до финалното соочување на 8-ми мај.

https://novaalternativa.mk/wp-content/uploads/2024/01/nova-alternativa-logo-white.png
АЈДЕ СИТЕ ЗАЕДНО, СО ЕДНА ИДЕЈА - ПРАВДА ЗА МАКЕДОНИЈА - ДА СЕ ОБЕДИНИМЕ И ДА ОДБЕРЕМЕ НОВА АЛТЕРНАТИВА.
Сите заедно без разлика на етничка, верска или било каква друга определба да се избориме за еднакви можности, за просперитет. заедно да бараме правна држава во која секој ќе биде еднаков пред законите, Македонија да биде држава која ќе биде на страната на сите нас - граѓаните. Македонија во која ќе владее ред и поредок.
Правна држава во која ќе владее правото, а не криминалниот ум на квази-патриотите.