Нова Алтернатива го отвори својот изборен штаб во Струмица

11/03/2024

Нова Алтернатива го отвори својот изборен штаб во Струмица. Нова Алтернатива засилено ги спроведува подготовките за настапот на парламентарните избори во периодот кој претстои.

Нова Алтернатива е нова надеж на македонската политичка сцена која треба да ги донесе промените кои ни се нужно потребни. Воедно ја користиме оваа прилика да ги повикаме сите чесни и искрени граѓани да се приклучат на нашата борба за правда, промени, просперитет и подобар живот за сите.

Крајно време е да ставиме крај на погубните политики на криминалните политички елити кои со децении ја девастираат нашата Македонија и го осиромашуваат сопствениот народ.

Заедно со граѓаните да ставиме крај на тридецениското самоволие на корумпираните и криминални политички елити на 8-ми мај.

https://novaalternativa.mk/wp-content/uploads/2024/01/nova-alternativa-logo-white.png
АЈДЕ СИТЕ ЗАЕДНО, СО ЕДНА ИДЕЈА - ПРАВДА ЗА МАКЕДОНИЈА - ДА СЕ ОБЕДИНИМЕ И ДА ОДБЕРЕМЕ НОВА АЛТЕРНАТИВА.
Сите заедно без разлика на етничка, верска или било каква друга определба да се избориме за еднакви можности, за просперитет. заедно да бараме правна држава во која секој ќе биде еднаков пред законите, Македонија да биде држава која ќе биде на страната на сите нас - граѓаните. Македонија во која ќе владее ред и поредок.
Правна држава во која ќе владее правото, а не криминалниот ум на квази-патриотите.