HomeCategory

Header

Нова Алтернатива го отвори својот изборен штаб во Битола

Нова Алтернатива продолжува да ја шири својата идеја секаде каде што има правдољубиви, чесни и храбри луѓе. Така е и во Битола каде го отворивме новиот изборен штаб на Нова Алтернатива. Преубаво минат ден во друштвото на храбри и посветени луѓе. Луѓе кои бараат правда, на кои им е преку глава од истите политичари и...

Нова Алтернатива го отвори својот изборен штаб во Неготино

Нова Алтернатива продолжува да ја шири својата мрежа низ цела Македонија. Заедно со Неготинчани го отворивме изборниот штаб на Нова Алтернатива во Неготино. Искрени, чесни, полни со ентузијазам и храброст. Такви се луѓето кои се дел на Нова Алтернатива во Неготино. Нова енергија, нови луѓе, НОВА АЛТЕРНАТИВА!

Нова Алтернатива го отвори својот изборен штаб во Струмица

Нова Алтернатива го отвори својот изборен штаб во Струмица. Нова Алтернатива засилено ги спроведува подготовките за настапот на парламентарните избори во периодот кој претстои. Нова Алтернатива е нова надеж на македонската политичка сцена која треба да ги донесе промените кои ни се нужно потребни. Воедно ја користиме оваа прилика да ги повикаме сите чесни и...

Арсовска избрана за претседател на политичката партија Нова Алтернатива

Со едногласна одлука на сите делегати на политичката партија Нова алтернатива, актуелната градоначалничка на Град Скопје Данела Арсовска вечерва беше избрана за нов претседател на оваа политичка партија. Арсовска по нејзиното избирање за претседател на партијата истакна дека време е политиката да биде натпревар на идеи, проекти, методи и понуда со подобар живот. „Наспроти досегашното...

https://novaalternativa.mk/wp-content/uploads/2024/01/nova-alternativa-logo-white.png
АЈДЕ СИТЕ ЗАЕДНО, СО ЕДНА ИДЕЈА - ПРАВДА ЗА МАКЕДОНИЈА - ДА СЕ ОБЕДИНИМЕ И ДА ОДБЕРЕМЕ НОВА АЛТЕРНАТИВА.
Сите заедно без разлика на етничка, верска или било каква друга определба да се избориме за еднакви можности, за просперитет. заедно да бараме правна држава во која секој ќе биде еднаков пред законите, Македонија да биде држава која ќе биде на страната на сите нас - граѓаните. Македонија во која ќе владее ред и поредок.
Правна држава во која ќе владее правото, а не криминалниот ум на квази-патриотите.